Vanredni nestanak el. energije 24.06.2021. Faza 1 i 2

Blog Single

Poštovani,

 

U nastavku je kraći izveštaj usled vanrednog nestanka el.energije dana 24.06.2021.godine:

Ispostavilo se da je do nestanka električne energije došlo usled detonacije na trafostanici EDBa, te je najveći deo Novog Beograda bio bez električne energije. Ovo isključenje nije bilo najavljeno od strane EDBa, tako da nismo mogli da obavestimo u realnom roku svim stanarima.
Po nestanku el. Energije dizel agregat se uključio na Fazi 1 i 2. Dizel goriva je bilo u agregatu, što je omogućilo da agregat radi sve vreme dok nije bilo struje, kao i sve izvršne funkcije koje su povezane na dizel agregat.
Evakuacione baterije u liftu u zgradi A6 nisu odreagovale te je zbog toga došlo do zaglavljenja osobe. Ove baterije se su prema poslednjem ispitivanju bile u funkcionalnom stanju (ima pet baterija po liftu), pa ćemo morati da ponovo ispitamo njihovu funkcionalnost. Imajući u vidu incident koji se desio u zgradi A6, ova lamela će biti oslobođena troškova održavanja lifta za mesec jun.
Delimično je došla struja na Fazi 1 i 2, jer deo garaže je bio bez struje, kao i lamela C. Kasnije je i na ovim mestima došla struja.
Portir je po nestanku el.energije izvršio obilazak svih spratova i garažu.
Kolege iz tehničke službe su već bili na terenu, sačekali dolazak el.energije kada su resetovani sistemi i vraćeni u redovan režim rada.